Октай: Карат ме да правя нещо, което не искам

Депутат иска да го брани

Октай: Карат ме да правя нещо, което не искам    | StandartNews.com

София. Дисидентът Петко Симеонов, едно от лицата на прехода и демокрацията, публикува в своята страница във Фейсбук скандална бележка на нападателя Октай Енимехмедов до свой приятел в Бургас. Ден преди деянието студентът от УАСГ споделил: "Карат ме да направя нещо, което не искам".

"Сигурен съм, че това, което казва братът на моя приятел, който познава Октай, е истина. Но съм поел ангажимент да не споменавам имената на двамата братя. Не вярвам от десетина години на прокуратурата, затова няма да подавам сигнал", обясни за "Стандарт" Симеонов.

Депутат иска да го брани

Готов съм да защитавам безплатно Октай Енимехмедов в образуваното срещу него наказателно производство, ако той поиска. Това заяви за "Стандарт" адвокат Емил Василев, депутат от Ред законност и справедливост (РЗС). "Не го познавам, нямам връзка с него. Единствено разчитам чрез медиите да уведомя разследващия полицай, наблюдаващия прокурор и самия Октай Енимехмедов, че съм готов на това", обясни защитникът. Според него без никаква предварителна информация голяма част от политиците обявили акта на Енимехмедов за терористичен и насаждащ етническа омраза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай