Огънят край Тополовградско е овладян

Огънят край Тополовградско е овладян | StandartNews.com

Овладян е огромният пожар, който избухна вчера в Тополовградско. Фронтът на огъня при селата Радовец и Филипово се разпростря на 7 километра.

Стихията наложи евакуацията на десетки хора от близките села, включително и на 70 мъже от Дом за настаняване на хора с умствена изостаналост.

Цяла нощ на място останаха дежурни екипи, които следиха ситуацията. Отделни огнища продължават да горят от страната към река Тунджа. Пожарът обхвана 15 хиляди декара площ.

В гасенето се включиха 10 пожарни автомобила с десетки пожарникари и доброволци, участваха и 200 гранични полицаи от Елхово и Свиленград. В първите часове пламъците са стигнали опасно близо до къщите на хората, но към момента опасност за населените места вече няма. Разследват се причините за пожара.

Предупреждението за още пожари обаче остава. В 4 области е обявен червен индекс за пожароопасност и за днес. Това са Хасково, Кърджали, Сливен и Стара Загора. Там са възможни бързо разпространяващи се и много силни пожари. Все пак времето ще бъде малко по-хладно на места с превалявания, но температурите отново започват да се повишават, пише bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай