Огънче запалва любовта на Миро и Ели в Лондон

Огънче запалва любовта на Миро и Ели в Лондон | StandartNews.com

Лондон. 10 май, 2005 г. "Каризма" пеят под заглушителни аплодисменти в местен клуб. След концерта сядат да отдъхнат, заобиколени от почитатели, сред които много българи. Миро е облечен с бял костюм на голо, католически кръстове са обгърнали врата му, косата е дълга и черна.

Едно момиче, ама много впечатляващо, се запътва с елегантна крачка към него. Приближава масата, посяга към неговата кутия цигари, вади една и му иска огънче. Понечва да седне на стола, обаче се плъзва по ръба и пада долу. Неволно всички избухват в смях, включително и самата Ели. Запознанството, което започва по този весел начин, се развива естествено и неподправено.

И така от 10 години, та до ден днешен, Миро и Ели са заедно - естествено повече по време на празници, заради разстоянията. Тя все така живее в Лондон, където има успешен бизнес, а той е тук. Виждат се няколко пъти в годината. Все още не са се решили да предприемат по-сериозна крачка и да заживеят под един покрив, защото всеки има своето професионално развитие, на което държи.

Но всъщност за начало на връзката им може да мине и една друга случка. Както е казал Стивън Кинг, "Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се случи!". Две години преди да се срещнат тет-а-тет, "Каризма" пълнят зала "Астория", в която ден преди тях са излизали "Блър", а след Галя и Миро имал дата самият сър Пол Макартни. Тогава Ели, която е в публиката, за първи път вижда Миро и си казва: "Колко би било хубаво, ако един ден той е мой!". Понякога говорят и за това да имат деца, но за Миро е важно, ако наистина го желаят, да имат официален брак.

Вчера във Фейсбук профила на певеца кипеше оживен трафик по повод информацията, че на 13 април по bTV ще бъде излъчен акустичният му концерт "Месия Том II Възкресение". Преди месец той изпълнява почти всичките песни от новия албум, който носи същото име, в църквата на "Д-р Лонг". При това в компанията на много силен бенд. Венелин Венков е на ударните, Цветан Недялков на китарата, таланти от "Гласът на България" са беквокали. Класически привкус осигуряват красавиците от квартет "Хипнотик". Светлин Къслев е музикален продуцент, а режисьор на концерта е Кирил Пъхлев.

Ето какво споделя самият Миро: "Малцина от вас знаят, че направих съкровен, камерен kонцерт. Без да пазя тайна, го направих скрит от медии, без реклама и стратегия. Мястото, което избрах, за да представя за пръв път албума "Месия", не е случайно. Както "и аз, и ти не сме тук случайно".

От телевизионна и промоутърска гледна точка сградата на първата евангелска църква в София е предизвикателство и риск. Обичам да рискувам с невъзможни цели. Тогава се намесва Бог. Справихме се не само защото аз много го исках, но най-вече заради таланта на хората, които участваха в концерта. Защо избрах сграда на църква? Защото представянето на дълго таения и правен албум "Месия" трябваше да е в дома си. Там, където хората отиват, за да отдадат почит на Бог. А защо в "Д-р Лонг"? Изцяло емоционално. Моят път към успеха тръгна на отсрещния тротоар на "Раковска"... От клуб "Опера". Там, аз, Галя и други артисти работехме и мечтаехме", пояснява Миро.
Последователите му в социалната мрежа се вълнуват, поздравяват го и съобщават, че нямат търпение да чуят концерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай