Ето ги най-великите рапъри на всички времена

Класация на "Billboard"

Ето ги най-великите рапъри на всички времена | StandartNews.com

В чест на 50-ата годишнина на хип-хопа „Billboard“ публикува списък с 50-те най-велики мъже и жени рапъри на всички времена.

Ники Минаж влезе под номер 10 в списъка, което я направи официално единствената жена в топ 10 и по този начин най-добрата рапърка на всички времена.

„Тя несъмнено проправи пътя за следващото поколение жени рапърки, като същевременно изгради наследство, чието влияние не се ограничава до света на хип-хопа“, обясняват от „Billboard“, предаде БГНЕС.

Джей Зи е на върха на списъка. Билборд отбеляза, че Джей се е утвърдил и като бизнесмен.

„Може да има други рапъри, които ще твърдят, че могат да се състезават с Джей за трона, но просто няма никой, който да може да се мери с цялата му кариера – дълголетието му и широтата на постиженията му“, пише редакцията.

Редакторите направиха класацията въз основа на следните критерии: обем от продукти/постижения (в класации на сингли/албуми, златни/платинени сертификати), културно влияние (как работата на артиста е довела до еволюцията на жанра), дълголетие (години в бранша), текстове (умения за разказване на истории) и вокално майсторство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай