Обявиха бедствено положение в Средец, язовирът прелива

Обявиха бедствено положение в Средец, язовирът прелива | StandartNews.com

Свлачище затрупа ЖП линията Карнобат - Варна

Бургас. Цялата бургаска област е в критична ситуация, след като две денонощия дъждовете не спират. В странджанската община Средец от четвъртък е обявено бедствено положение. Водите на язовира край с. Зорница са достигнали критичната си точка. Има опасност водоемът да прелее или да се скъса стената му. На място са изпратени аварийни екипи и инженерни машини, които работят за свалянето нивото на водата.

До момента няма евакуирани хора.

В община Руен пък се активизира свлачище, което затрупа част от жп линията Карнобат - Варна. Бригада от 30 души е изпратена на място, за да разчисти тоновете земна маса. Движението на влаковете в този участък е временно преустановено.

За последните две денонощия във всички общини има превишение на 10-дневната норма на валеж, съобщиха от областната администрация. В общините Средец, Карнобат, Айтос и Сунгурларе превишението е близо три пъти над обичайното количество за сезона.

Заради неспирните дъждове са залети много пътища в региона. Най-много вода има по отсечките Карнобат-Айтос, Поморие-Ахелой.

Река „Голямата река" в района на гр. Средец е излязла от коритото си и е заляла пътя Средец-Ямбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай