Образуваха дела за верижните катастрофи на АМ "Тракия"

Образуваха дела за верижните катастрофи на АМ "Тракия" | StandartNews.com

Пловдив. Образуваха две дела в пловдивските Районна и Окръжна прокуратура във връзка с верижните катастрофи, които станаха вчера на АМ "Тракия" в двете посоки.

Окръжна прокуратура Пловдив ще се заеме с разследването на отговорния за инцидента на 134-ия километър в посока Бургас, при който загинаха временният директор на Инстутата по розата и етерично-маслените култури проф. Лилия Кръстева и командирът на полигона в Корен подп. Анатолий Първанов. Към момента делото се води срещу неизвестен извършител, като са назначени експертизи, които да установят дали има водачи, нарушили правилника за движение.

В Районна прокуратура Пловдив пък ще разследват втората катастрофа на 135-ия километър в посока от Бургас към София, при която се сблъскаха общо 13 коли. Засега делото е започнато за причиняване на средни телесни повреди на 3 души, но вероятно броят им ще се увеличи.

Вследствие на инцидентите има 2-ма загинали, а седем души са в Хирургиите на университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Оттам съобщиха, че най-малкият пациент - 2-годишната Николета от Раднево, която е със счупен крак, е оперирана и няма опасност за живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай