Образ на светица се появи в църковен двор

Образ на светица се появи в църковен двор | StandartNews.com

Благоевград. Лик на светица се появи върху бетонната настилка на църковния двор в санданското село Дебрене. Мистериозния образ първа видяла 80-годишната чистачка Велика Златанова навръх Гергьовден, която се грижи за хигиената в двете църкви „Света Неделя" и „Света Богородица".

„Веднага ме извести, а аз се обадих на църковните настоятели. Наистина върху бетона ясно се вижда лице на коленичила жена. Предполагаме, че е или на света Неделя, или на света Богородица. почти всички вярват, че това е божи знак. Но има и неверници. За мен няма как човешка ръка да е направила този образ", твърди кметският наместник на Дебрене Страхил Маламов. Старите хора в селището са категорични, че това е добра поличба. Свещеният лик се появил след ремонта на двора на двата храма точно пред входа на „Света Неделя".

„Дълги години нищо не бе пипано тук. Сега явно този знак е като благодарност, че се грижим за църквите и за района около тях. Светицата вещае добро и напомня на хората да вярват в бог. Всички 35 жители на село Дебрене вече знаят за чудото и разказват за него.

„Идват и другоселци, за да се уверят с очите си в чудото – коленичила жена, която се моли, с ясно очертани глава, очи, забрадка. Уведомили сме свещениците, чакаме тяхното решение какво да правим с находката", каза още селският управник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай