Обрат в живота на Симеон Дянков. Изненада с малкия му син

Топ финансистът се похвали във фейсбук

Обрат в живота на Симеон Дянков. Изненада с малкия му син | StandartNews.com

Малкият син на бившия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков – Марко, вече е голям мъж, който поема живота си в ръце. Щастливият баща се похвали за това във фейсбук.

Марко вече е завършил училище и сега му предстои пътят към Ню Йорк. Дянков заяви, че наследникът му отива в Нюйоркския университет.

„Марко, малкият ми син, свърши училище и е на път към университетa (New York University, NYU)“, написа топ финансистът.

Когато Дянков дойде в България, за да поеве финансите в първия правителствен екип на Борисов, се случи голяма трагедия с Марко. Семейството живееше в една от вилите на правителствения комплект в Бояна. През 2010 година при игра с брат си петгодишният тогава Марко падна от втория на първия вътрешен етаж в резиденцията. Детето бе настанено в детската реанимация на „Пирогов”, но  се възстанови успешно.

Дянков е женен за американката Каролин Фройнд, с която имат двама сина Андрей и Марко. Семейството й е от еврейски произход с корени от Тимишоара. Съпругата му до пристигането на семейството в България работи във Федералния резерв под ръководството на Алън Грийнспан, а малко преди преместването им в София получава покана за антикризисния екип на Барак Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай