Облекчават потребителите на административни услуги

Облекчават потребителите на административни услуги | StandartNews.com

София. Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на свои нормативни актове. Постановлението е в изпълнение на Втория пакет от мерки за намаляване на регулаторната тежест и на Плана за действие за намаляване с 20% на административната тежест от законодателството, което съдържа национални и транспонирани европейски изисквания за периода 2012-2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Измененията са в 21 наредби, приети на основание Закона за техническите изисквания към продуктите и Закона за измерванията. С тя се премахва изискването търговците, заявители на административни услуги, да представят документ за актуално състояние, като вместо това следва да посочват само своя единен идентификационен код. Така административният орган ще може да прави справка за актуалното състояние на заявителя от Търговския регистър, който е публичен.

Предвидена е и възможност за подаване на заявления от потребители на административни услуги освен на хартиен носител и по електронен или мрежов път.

Целта на всички изменения е облекчаване на потребителите на административни услуги.
Проектът на постановление е публикуван в интернет страницата на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, обясниха от МС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай