Облаци, мъгли и дъждове през седмицата

Облаци, мъгли и дъждове през седмицата | StandartNews.com

София. Очаква ни облачна и дъждовна седмица. Лошото време за кратко ще бъде прекъснато само в понеделник следобед и вторник, когато температурите леко ще се повишат и ще грее слънце. В сряда обаче отново започва захладвяване.

 

Преваляванията в Добруджа ще спират и в понеделник сутринта над Източна България ще има значителна облачност, а над централните и западните райони слънцето ще се показва между облаците. Сутринта температурите ще бъдат от 0 до плюс 5 градуса, по Черноморското крайбрежие 6, 7.

 

Облаците бързо ще намаляват и следобед над страната ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 10 до 16 градуса. В населените маста вятърът ще бъде от умерен от запад, а по планините силен.

 

Във вторник в ниските места от Западна и Централна България ще е мъгливо, а на север от планините ще духат засилени топли южни ветрове и чувствително ще се затопли - в района на Хасково до 18 градуса, Велико Търново 15, 16.

 

В сряда ще е ветровито, с дъждове, по-съществени в централните райони. Постепенно ще се захлажда.

 

В четвъртък ще превалява слабо в югоизточните райони, а над останалата част от страната ще има разкъсана облачност.

 

В петък бързо ще премине атмосферно смущение, което ще се прояви с повече облаци над Дунавската равнина и умерен западен вятър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай