Обезвредиха барикадирал се въоръжен мъж (ОБЗОР)

Преди 2 г. отвлекли Васил Митков, после не смеел да излезе навън от страх

Обезвредиха барикадирал се въоръжен мъж (ОБЗОР) | StandartNews.com

Благоевград. Кървавата сянка на Лясковец вися с пълна сила над малкото симитлийско село Черниче в продължение на 21 часа. Към 17,00 ч. в петък психически лабилен мъж вдигна пореден скандал, нападна баща си в дома им на улица „Васил Левски" и се барикадира вътре.

40-годишният Васил Митков бе въоръжен с газов пистолет. Малко след 14.00 ч. в събота спецполицаи се покачиха върху гаража и изненадаха якия мъж на терасата пред къщата му, като го обезвредиха. Той не оказа съпротива при задържането. Цялата акция продължи не повече от 5 минути. Служителите на реда щракнаха белезниците на ръцете му. Имал е оръжие, но не го е изполвал, каза шефът на ОД МВР – Благоевград комисар Георги Костов.

Веднага след ареста Васил бе качен в линейка и транспортиран в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница. Там го прегледа психиатър. Точно в 15.00 ч. двама полицаи вкараха задържания в психиатрично отделение, където ще остане на лечение.

Срещу Митков е образувано досъдебно производство за хулиганство – нарушаване на обществения ред. Разпитват се свидетели. През цялото време на драмата разговор с неадекватния мъж се е опитвал да проведе психолог от МВР.

По време на поредния екшън между баща и син децата на Васил са били на училище. С майка им са при родителите на Дафинка в съседното село Крупник.

Според хора от селото преди 2 години мъжът бил отвлечен. Нямало го доста време, над 1 месец. Слуховете са, че Васил правел заварки с аргон на двойни дъна на тирове за тайници. Вътре се пренасяли наркотици или цигари през близките граници с Македония и Гърция. Хванат с дрога камион станал причина босове от София да го нарочат, че ги е „изпял" на полицията. Нямало го повече от месец.

От близо 2 години Васил почти не е излизал навън, с което напомня на Петко от Лясковец, който застреля полицай и рани други трима. Понякога се показвал на тротоара пред портата. „Щом ме види, че тръгвам по улицата, той почти тичешком се вмъква в дома си. А беше толкова добър, услужлив, все ще помогне. Златни ръце има. Но разви страхова психоза след отвличането", казва комшията Александър. Преди време Митков спрял съпругата си Дафинка да ходи на работа в шивашки цех в Симитли. Поне децата пускал да посещават училище - СОУ „Св. св. Кирил и Методий" в града. "Не сме забелязали нищо проблемно в поведението на момичетата, нито пък са ни сигнализирали близките да ги наблюдаваме", казаха от училището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай