Няма пътници за влака Видин – Крайова

Няма пътници за влака Видин – Крайова | StandartNews.com

Видин. Три дни след пускането на влак по международната линия Видин – Крайова вагоните пустеят, видя наш репортер. Пътниците, купили билети от гарата във Видин, се броят на пръстите на едната ръка, обясни касиерката. Затова между двете гари вече се движи влак с един вагон.

Причината е неудобството на разписанието. При сегашното движение на влаковете пътуващите от Видин ще трябва да нощуват в Крайова, защото не може да се върнат същия ден. Първият влак от Видин към румънския град тръгва в 12,25 часа и пристига в 15,35 часа. Последният влак от Крайова към Видин потегля в 13,19 часа, т.е. 2 часа преди видинчани да са пристигнали в Крайова. Румънците обаче са облогодетелствани от разписанието. Те могат да пристигнат във Видин към 11 часа и да се върнат още същия ден с последния влак, който тръгва от българския град в 18 часа.

Влакът, който преминава по моста „Нова Европа", изобщо не може да се ползва за пътуване до Калафат. Защото той минава покрай града, но първата му спирка е гара Голенци. От нея до Калафат трябва да се вземе друг влак, който пътува 15 минути.

Линията е изградена за връзка с европейските железници, а не между Видин и Калафат, обясниха от фирмата, която управлява моста.

Все още към Видин не са тръгнали производители на селскостопанска продукция, която се очаква да залее градския пазар. Близо до гара Голенци се намира село Пояна маре, около което има много зеленчукови градини и оранжерии. В момента на борсата до селото кг домати се продава по 50 ст, а краставиците – по 40 ст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай