Няма да повярвате. Ето на кого са най-скъпите яхти в света

Имотен магнат плати страхотните 1 милиард долара за водно бижу

Няма да повярвате. Ето на кого са най-скъпите яхти в света | StandartNews.com

Да притежаваш яхта, не е просто знак за огромно богатство. Яхтата е стил и начин на живот, култура. Не случайно всяко едно водно бижу е произведение на изкуството. Особено най-скъпите. Но кои са хората, за които са направени? Сатът „Бизнес новините” на бТВ събра топ 5 на най-скъпите яхти. Вижте ги

Бижу за 1 милиард долара

Построена е от Lürssen през 2003 г. и е една от най-големите яхти в света. Настоящият собственик, хонконгският имотен магнат Самуел Так Лий, плати на неназован член на кралското семейство на ОАЕ страхотните 1 милиард долара за лодката. Дългият 115 метра кораб беше наречен pelorious, от гръцки за голям. Терънс Дисдейл беше отговорен за интериорния дизайн, а Тим Хейууд направи екстериора.

Снимка: /Twitter

И двата двигателя на лодката са произведени от Wärtsilä и заедно позволяват достигането на максимална скорост от 20 възела. Невидима от никъде другаде на борда е прилежащата частна палуба на основния апартамент, една от най-забележителните характеристики на кораба. Pelorus е преминал през много различни собственици през годините. Холивудският милиардер Дейвид Гефен някога го е притежавал; преди това бизнесмен от Саудитска Арабия го продаде на Роман Абрамович.

Моторна яхта А - 320 милиона долара

Въпреки че името Моторна яхта A не е особено креативно, самият кораб е дълъг 400 фута и се отличава с иновативен дизайн. Blohm + Voss от Хамбург създаде тази екстравагантна яхта за руския олигарх Андрей и съпругата му Александра Мелниченко в стила на невидим военен кораб или подводница.

Снимка: /Twitter

Моторната яхта A е, както беше предвидено, образец на лукса точно като суперяхтата на Тайгър Уудс за 20 милиона долара. Има шест спални за гости, които гостите могат да превърнат в четири по-големи каюти благодарение на подвижните стени на лодката, а основната спалня и дискотеката са с площ от 2500 квадратни фута.

Serene - 330 милиона долара

EspenOeino, световноизвестен дизайнер на яхти, отговаряше за инженеринга и дизайна на зашеметяващия външен вид на яхтата, докато те наеха Reymond Langton Design за създаване на луксозен интериор. Те построиха тази лодка от висок клас в Италия през август 2011 г. Юрий Шефлер, руски воден магнат, възложи на Fincantieri, италианска корабостроителница, да я построи според неговите спецификации.

Снимка: /Twitter

Serene е 8321-тонен кораб, който е дълъг 439,4 фута, широк 60,844 фута и има добра ширина от 10 фута. До 24 пътници и 52 души персонал могат да почиват удобно. Една от най-големите супер яхти в света, Serene може да превозва до 64 пътници.

Eclipse - 1,5 милиарда долара

Яхтата е конструирана в Хамбург от Blohm + Voss и е дълга 536 фута, което я прави вторият по големина кораб в света. Огромният размер на Eclipse се дължи на множеството луксозни удобства на лодката. Това включва 24 каюти за гости, два плувни басейна, множество хидромасажни вани, дискотечна зала, три лодки за изстрелване, две площадки за хеликоптери и мини-подводница, която може да се гмурка на дълбочина до 50 метра.

Снимка: /Twitter

Освен това основната спалня и мостът на яхтата имат монтирани бронирани плочи и бронирани прозорци за оптимална сигурност, а Eclipse е оборудван със системи за откриване на нарушители и система за противоракетна отбрана.

Снимка: /Twitter

History Supreme – 4.8 милиарда долара

Стюарт Хюз създаде суперяхтата History Supreme за мистериозен малайзийски милиардер, за когото Forbes подозира, че е Робърт Куок, основател на компанията Shangri-La Hotel and Resorts, с нетна стойност от 12 милиарда долара. Суперяхтата има скална скулптура от метеорит и статуя на скелет на тиранозавър рекс. Главната кабина е украсена с 68-килограмово 24-каратово злато.

Снимка: /Twitter

На кораба има рядък експонат - 18,5-каратов диамант, който се оценява на 45 милиона долара сам по себе си. Не на последно място, сред многобройните пищни удобства на History Supreme, най-скъпата яхта в света, е iPhone, обвит в 500 шлифовани диаманта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай