НСО пази политическите тайни до гроб

НСО пази политическите тайни до гроб | StandartNews.com

Гардовете от НСО ще пазят тайните на политиците завинаги. Националната служба за охрана готви свой Етичен кодекс, а проектът вече е достъпен на сайта й.  

В него ясно е разписано, че служител, ангажиран да охранява висшите етажи на властта е задължен „без ограничение във времето да не разгласява по какъвто и да било начин информацията за личния живот на охраняваното лице", станала му известна при изпълнение на служебните задължения.

„Служителят на НСО пази в тайна всяко узнато от него при и по повод упражняване на дейността си поверително сведение за личния живот на охраняваното лице и изисква същото от всеки, с който си сътрудничи в служебната дейност", се посочва в проекта.

Изискването на Етичния кодекс е гардовете да не ходят на работа в нетрезво състояние, да се държат уважително и към тези, които охраняват, и към своите колеги, съобщава БГНЕС. Те са задължени да се въздържат „от всяко поведение, което вреди на репутацията на охраняваното лице и на службата". „При изпълнение на служебните си задължения служителят се отнася любезно, възпитано и с уважение към всеки, като зачита правата и достойнството на личността и не допуска каквито и да било прояви на дискриминация", ще се изисква още от гардовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай