Новите Granta и Niva грабват окото в София

Новите Granta и Niva грабват окото в София | StandartNews.com

Бюджетният седан има мултимедийна система с тъч скрийн, харчи 6,6 л/100 км

Голям интерес сред посетителите на Автомобилен салон София 2015 предизвикват новите поколения на бюджетния седан Granta и високопроходимата легенда Niva, които са изложени на щанда на руския гигант АВТОВАЗ.

Новата Granta е напълно в крак с времето и предлага мултимедийната система с тъч дисплей, ефективни системи за вентилация и отопление, подсилена шумоизолация и намалено ниво на вибрациите, като същевременно покрива екологичния стандарт Euro 6. Поцинкованата стомана използвана в пода, калниците и страниците, както и полиестерният грунд покриващ купето, гарантират висока устойчивост срещу корозия и здравината на автомобила. Granta се задвижва от 1,6-литров двигател с мощност 85 к.с. със среден разход на гориво от 6,6 л/100 км. Оборудването включва ABS, имобилайзер, ISOFIX, борд компютър, хидравлика на волана, регулируем волан, тонирани стъкла, въздушни възглавници и лети джанти. Стартовата цена на модела е 12 500 лв с ДДС.

От другата страна на щанда е офроуд титанът Niva - щурмувал Северния полюс, връх Еверест, рали Париж-Дакар, покорил Антарктида. Обновеният модел е с нови характеристики, удобства и подобрения, но не е загубил от чара си. Новостите му позволяват да се трансформира в идеален за градски условия кросоувър. Niva се задвижва от 1,7-литров двигател с 82 к.с при среден разход от 9,3 л/100 км. Базовото оборудване включва система за стабилност, въздушни възглавници, ABS, климатик, ел. стъкла, имобилайзер и хидравлика на волана, като се предлага и богато допълнително оборудване. Базовата цена е 16 400 лева с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай