Новите принцеси от приказките на 20-ти век

Любима история в приказките от цял свят е тази за прекрасно момиче от бедно семейство, в което Принца на Царството се влюбва и се жени за нея.

Новите принцеси от приказките на 20-ти век | StandartNews.com
Любима история в приказките от цял свят е тази за прекрасно момиче от бедно семейство, в което Принца на Царството се влюбва и се жени за нея. След това задължително следва финалът –„ Те живяха щастливо до дълбоки старини”

В нашето съвремие монархическите семейства все по-често приемат за снахи млади жени без благороднически титли. И тези стари приказки се случват пред очите ни. Младите принцове учат , спортуват и се забавляват на места посещавани от хора без родство със знатните кръгове на местната аристокрация. Те срещат прекрасни момичета, влюбват и се женят за тях. За техните родители – хора със съвременно мислене е важно синовете им да са щастливи. Избраните девойки обикновено са красиви, образовани и умни.. Всички те преминават специално обучение и се превръщат в истински принцеси, които носят с достойнство тази титла, а често стават и кралици. Ето някои от тях:

Грейс Кели и Принц Рение - Монако

Историята на любовта между американската актриса Грейс Кели и принца на Монако е съвсем като истинска приказка. Красавицата от Холивуд идва на прием в двореца на принца в съвсем неугледен вид – със смачкана рокля и все още недоизсушена коса поради спиране на тока в хотела. Но това изобщо не направило впечатление на Рение III да се влюби в нея от пръв поглед. Актрисата реагирала с пълна взаимност на неговите пламенни чувства. Тя се отказала от своята блестяща филмова кариера и посветила всичкото си време на семейството и децата си. За съжаление последните години от съвместния им живот били трудни поради проблеми на града - държава по време на Втората световна война, но Грейс стояла твърдо до своя съпруг и отказвала предлаганите роли от холивудските продуценти. Приказката им завършила трагично след ранната смърт на Грейс Кели при автомобилна катастрофа.

Сьода Митико и Акихито– Японии

По начало Япония е изключително консервативна държава. В нея традициите са спазват с фанатична точност. Но император Акихито, който до скоро владееше престола, успял да вземе за жена по любов едно момиче без да загуби титлата си. Акихито и Сьода Митико се запознали на тенис корта и техните чувства пламнали така силно, че младият наследник на престола си позволил, въпреки своето традиционно възпитание да помоли за разрешение Съвета към Императорския дворец да сключи брак с девойка с произход извън средата на благородните семейства. Той получил това разрешение. Император Акихито се оженил за своята голяма любов.

Бъдещата кралица на Страната на изгряващото слънце Митико произхождала от семейство на дипломат от кариерата и представител на Япония в ООН. Тя била изключително начетена, владеела шест езика, учила в икономика в Харвърд и международни отношения в Оксфорд. Очаквала я е блестяща кариера. Но избрала да стане съпруга на действащия император на Япония и щастлива майка на три деца. След 30 години управление 79 годишната Митико се оттегля заедно със съпруга си от властта.

От 1 май 2019 г. Император Акихито отстъпи своя „Трон на Хризантемата” на най-големия им син Нарухито, който вече е на 59 години.

Летиция Ортис Рокасолано и принц Фелипе –Испания

Нямало човек, който да познава прекрасната Летиция Ортис Рокасолано и да не мисли, че точно тя не подхожда за съпруга на наследника на испанския престол. Но младият принц Фелипе си бил обещал никога да не се съгласява на брак по сметка или свързан с дипломатически съображения.

Летиция Ортис Рокасолано била журналистка. Тя поискала интервю от Фелипе. Той бил поразен не само от красотата й, но и то отличните й маниери и възпитание. Тя била с широка култура и очарователна и непринудена в общуването си, като умеела да разговаря на всякакви теми. Самата Летиция била доста скептична по повод отношенията й с принца и се стараела да отбягва чести срещи по между им. Тя прекрасно разбирала, че нейният развод и последвалите го няколко любовни романа я правят неподходяща за съпруга на Фелипе в очите на баща му крал Карлос.

Но принцът успял да убеди не само своето семейство, но и целият народ на Испания в искреността на своите чувства към Летиция и да родителите му благословили този брак.Летиция Ортис Рокасолано вече е законна съпруга на наследника на престола на Испания.

София Хелквист и принц Карл Филип - Швеция

София Хелквист била успешен модел в Америка и треньор по йога. Тя била известна със своите благотворителни проекти , както и с разработването на свои модни колекции. Успоредно с това София участвала в телевизионни шоу програми, където се появявала „топ лес”. Всичко това ставало преди запознанството й с принца на Швеция Карл Филип .

Неговият баща Карл XVI Густав бил очарован от младата американка и бързо се съгласил тя да стане негова снаха.

Кейт Мидлтън и принц Уилям - Великобритания

Това е една от най-известните любовни истории на нашето време. Кейт отдавна е любимка на много хора от цял свят, също и толемия син на принцеса Даяна. Част от магията на Даяна се прехвърли върху Кейт.

Тя е жена с характер и трудно може да се предположи, че не е от знатен произход. Нейното семейство е добре известно – пилот и стюардеса забогатели от семеен бизне – компания за кетъринг. Даже е известно, че един от дядовците й е бил обикновен миньор. Това е типично семейство от средната класа на Англия

Но какво не прави любовта! Тя успява да отнесе всякакви прегради.

Благодарение на доброто материално положение на сем. Мидълтън , Кейт учи в същия университет в Шотландия като Уилям. Цялата световна преса с любопитство следи отношенията между двамата, техните раздели и събирания и после сватбата – пищна и красива. Самата Кейт стана модна икона на младите момичета от цял свят.

Меган Маркъл и принц Хари - Великобритания

И вторият син на Даяна принц Хари постави на първо място любовта.Херцогинята на Съсекс Меган се оказа разведена американка с майка от афроамерикански произход. Немислимото се случи – Хари получи разрешението на Кралица Елизабет за този брак. Звучи направо шокиращо, но за разлика от Кейт, която няма и капка благородническа кръв, то Меган е потомка по бащина линия на Уилям Скиппер, чийто прародител е Лайонел, херцог Кларенс. Това е важно само за генеалогията на Бъкингамския дворец.

Екатерина Малишева и принц Ърнст Август - Германия

Екатерина Малишева се запознава с принц Ърнст Август на една светска нечеря. Тя била така непосредствена и мила, че принцът й отделил доста от своето височайше внимание. Екатерина била красавица, но външните й данни бледнеели в сравнение с образованието и ума на обикновенното руско момиче. Въпреки протестите на бащата на Ърнст Август, който бил категорично против този брак, синът не се поколебал и направил Малишева своя законна съпруга.

Шарлен Уитсток и принц Албер II – Монако

В малкото кралство синът на Грейс Кели довел за втори път чужденка на престола на Монако. Трудно е да се прави сравнение между двете принцеси. Шарлен Уитсток е от Родезия, родена в семейство на изселници от Европа. Семейството й е скромно свързано със спорт и търговия. Именно слабостта към спорта е срещнала Шарлен с принц Албер II на състезание по плаване. Минало доста време между запознанството им и началото на техните по-близки отношения. И двамата били доста внимателни в желанието си те да не стават общоизвестни. Макар и не афиширани техните чувства станали ясни на обществото когато принц Албер II отишъл на сватбата на Кейт и Херцога на Кеймбридж Уилям, придружен от Шарлен.

На 1 юли 2011 г. принц Албер II официално се оженил за Шарлен Уитсток.

Мете-Марит Хейби и принц Хокон - Норвегия

Мете-Марит Хейби е най- близо до историята за Пепеляшка. Тя е от семейство на журналист и банкова служителка. Когато е на 11 г. родителите й се разделят. Тя рано напуска семейството си и започва да посещава редовно клубове и да ползва наркотици. През 1997 г. ражда сина си Мариус Борг Хейби. В края на 90-те години Мете-Марит се запознава с принц Хокон на рок – фестивал. Година по-късно те отново се срещат на друг фестивал. Съществуват различни версии за запознанството им. Принцът я ухажва повече от година. Връзката им е пазена в тайна и те решават да сключат граждански брак и наемат квартира, в която живеят заедно със сина на Мете-Марит. Това поведение на принца предизвиква силно недоволство от страна на Лютеранската църква, която е против идеята Норвегия да има такава кралица, най-вече поради факта, че ставайки крал принцът ще стане и глава на Църквата.

Тогава двойката решава да спечели общественото одобрение като Мете-Марит свиква прес конференция , на която официално изказва своето разкаяние за допуснатите в младостта й грешки. Там тя заявила, че принц Хокон обича сина й Мариус и моли гражданите на Норвегия да оставят нейния предишен живот в миналото. Впрочем заравяйки се по-дълбоко били открити родствени връзки на Мете-Марит Хейби с нейни далечни предци – дворяни.

Мери Елизабет Доналдсон и принц Фредерик - Дания

Тази бъдеща принцеса е от далечна Австралия. Тя е от обикновено семейство, но била амбициозна и умна. Преди да срещне датския принц тя вече била дипломиран юрист и специалист по реклама.

По време на лятната Олимпиада в Сидни двамата се запознали в един пъб. Четири години по-късно Мери става принцеса на Дания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай