Нови разкрития за Елизабет! Решението за Уилям

Престолонаследникът се обучава в Кралската военна академия Сандхърст, Бъркшир

Нови разкрития за Елизабет! Решението за Уилям | StandartNews.com

Нови разкрития от Бъкингам! Елизабет Втора е искала внукът й принц Уилям да служи в Афганистан, както е направил брат му принц Хари, пише в. "Дейли мейл".

ВИЖ ОЩЕ: Скандал! Хари с шокиращи думи към баща си

Според изданието покойната кралица е обсъдила решението си с бившия началник на Генералния щаб на въоръжените сили генерал Майкъл "Майк" Джексън (2003-2006). Генералът е разкрил подробности от разговора си с Нейно Величество на снимачната площадка на новия сезон на британския сериал "Короната", чието излъчване ще стартира на 20 април.

ВИЖ ОЩЕ: Нова книга вади тайни за Хари и Меган. Драма в кралското семейство

Престолонаследникът Уилям се обучава в Кралската военна академия Сандхърст, Бъркшир, преди да служи като пилот на хеликоптер за издирвателни и спасителни операции на британските ВВС на остров Ангълси в Северен Уелс. До септември 2013 г. той е участвал в 156 операции и е помогнал на 146 души, пише БТА.

ВИЖ ОЩЕ: Падна тайна за Елизабет II! Думите й за Хари и Меган

"Уилям наистина искаше да отиде в Афганистан", казва Джон Скарлет, бивш ръководител на британското външно разузнаване МИ6. По-късно обаче Елизабет Втора решава, че участието във военни операции в Афганистан би било твърде рисковано за Уилям като наследник на трона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай