Нови разкрития в Бъкингам. Какъв е бил Уилям като дете

Чисто нова книга-"бомба" съдържа безброй шокиращи твърдения за кралските особи

Нови разкрития в Бъкингам. Какъв е бил Уилям като дете | StandartNews.com

Чисто нова книга-"бомба", която подробно описва какъв всъщност е животът зад Бъкингамския дворец, най-накрая излезе на пазара и съдържа безброй шокиращи твърдения за кралските особи, съобщава "Daily Mail", предава "Дир".

Озаглавена "The Palace Papers" и с автор Тина Браун, тя включва истории за кралицата, принц Уилям, принц Хари, херцогинята на Кеймбридж, Меган Маркъл и останалата част от Фирмата.

Авторката прекарва две години в проучвания за книгата си, която съдържа интервюта и информация от повече от 120 вътрешни лица и източници.

Някои от твърденията бяха съобщени преди време - като необичайните изисквания на принц Чарлз за банята му и трудната връзка на херцогинята на Кеймбридж с етърва й Меган Маркъл.

Сега от вестника пуснаха други подробности като ранния живот на принцовете Уилям и Хари и тяхното възпитание.

В книгата се твърди, че като малък Уилям не е бил лесно дете и баба му била загрижена за него.

Браун пише: "Като малко дете той бил причина за безпокойство у кралицата, когато показвал признаци, че е нахалник. Тя се оплакала на съпруга си, че внукът им е "извън контрол и има нужда от по-строга бавачка".

На Елизабет Втора не й се нравело, когато Уилям обичал да казва: "Когато аз съм крал, ще създам ново правило, което...".

Отдавна се говори, че принц Хари има топла връзка с баба си кралицата.

Сам миналата седмица той разкри за тази връзка в интервю за американска телевизия, където призна, че има неща, които тя може да обсъжда и говори само с него и никой друг.

В книгата се посочва, че Нейно Величество наистина има "особена слабост към Хари" и че баща му принц Чарлз винаги се тревожел за него.

"Привързаността, която кралицата изпитва към Хари, не е плод на въображението на медиите, тя е истинска. Тя го обича невероятно много, както и баща му, който винаги е бил дълбоко разтревожен за това как Хари се справя.

"Той често се безпокоеше за нещата по най-очарователния начин. Храни ли се правилно през деня? Има ли достатъчно работа? Достатъчно щастлив ли е?", казал бивш придворен, цитиран в книгата.

На страниците място намира и романса на принц Уилям в първите дни с Кейт и подробностите за техния приказен сватбен ден.

Браун отбелязва, че Кейт е била "най-невъзмутимата булка в света" и не е имала паника в последния момент, нито пък истерии.

Въпреки това авторката отбелязва, че Кейт е имала едно притеснение в самия сватбен ден. "Казаха ми, че единствената тревога на булката била, че къркоренето в стомаха й може да бъде уловено от "горещ" микрофон наблизо".

В книгата Браун пише за резервите на Уилям относно бързината, с която връзката на принц Хари и Меган Маркъл се развива.

Тя твърди, че херцогът на Кеймбридж смята, че Меган трябвало да има повече време, за да изгради живота си в Обединеното кралство. За Кейт също е било трудно да се омъжи за принц, но за Меган още повече, предвид това, че е холивудска звезда и първата цветнокожа жена, която се присъединява към кралското семейство.

Веднага след като се омъжи за Хари, животът й щеше да бъде под непрекъснато наблюдение в световен мащаб - и предишният й живот като актриса не можел да я подготви за предстоящите важни ангажименти. Така че в думите на Уилям вероятно е имало мъдрост.

Отговорът на Хари относно тези опасения бил: "Е, всъщност най-добрият начин да я защитя е да се оженя за нея възможно най-бързо, за да получи полицейска защита".

По свое желание Меган измисли два собствени добре приети кралски проекта - книгата с рецепти на "Grenfell" и нейната линия дрехи съвместно със "Smart Works".

Според Браун, Меган се борела да намери мястото си в кралското семейство след първото си кралско турне в Австралия, което тя "очевидно мразеше всяка секунда". Бивш служител на двореца казал на авторката, че Меган намира ангажиментите за старомодни и би предпочела да постави светлина върху каузите, които я вълнуват.

В книгата пише, че Меган е стигнала до заключението, "че монархията вероятно се нуждае от нея повече, отколкото тя от тях" и че за кралското семейство нейният статут на "водеща дама" в Холивуд е важен, за да влизат и те под светлините на прожекторите.

Кралицата предложи най-старшата си придворна дама да помогне на херцогинята в ангажиментите й, когато Меган стана патрон на Националния театър и вицепрезидент на Тръста на Британската общност на кралицата - благотворителна организация, подпомагаща млади адвокати.

Тя се опитала да модернизира организацията, но нямала достатъчно финансиране. След 15 години на самоиздръжка, Меган тогава зависела от Хари, който пък досущ като тийнейджър разчитал на "банката Татко". Меган и Хари бяха пратени да живеят във вила с две спални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай