Нови обвинения срещу Уайнстийн

Четири жени твърдят, че били изнасилени от продуцента

Нови обвинения срещу Уайнстийн | StandartNews.com

Нови обвинения бяха повдигнати срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн, предадоха световните информационни агенции. Четири неназовани жени – на 35, 38, 43 и 70 години – твърдят, че са били изнасилени от Уайнстийн между 1984-а и 2013-а година, като една от предполагаемите жертви е била непълнолетна по време на престъплението.

Въпросната потърпевша била на 17, когато описаното от нея посегателство се е случило. Тя твърди, че Уайнстийн я закючил против волята й и я изнасилил. Втората жена разказва как продуцентът я поканил в неговата хотелска стая, за да обсъдят потенциалното й бъдеще в развлекателния бизнес. След предполагаемото посегателство, Уайнстийн взел шофьорската книжка на жената и я заплашил, че ако сподели с някого за случилото се, тя не само няма да има шанс за кариерно развитие, но също така щял да поръча да я проследят и да наранят нея и семейството й.

В жалбата се посочва още, че братът на Уайнстийн - Боб, както и студиата Мирамакс и Дисни, са знаели или има основания да се смята, че са знаели, че Уайнстийн е склонен към сексуално насилие и че злоупотребява с положението си, за да привлича млади актриси в апартаменти, хотелски стаи и офиси под предлог, че ще обсъждат делови въпроси, и да ги насилва сексуално.

70-годишната жена от Еквадор, която била на 34 по време на предполагаемия инцидент, твърди, че през 1984-а в хотел "Majestic", в Кан, Уайнстийн я е приковал за вратата на хотелската си стая и започнал да блудства с нея.

38-годишната жена твърди, че през 2008-а се запознала с продуцента в Манхатън и той й обещал бляскава кариера. Няколко дни по късно я изнасилил в апартаметна си в квартал Сохо, след което също я заплашил, че ще провали кариерното й развитите, ако си отвори устата пред някого.

35-годишната жена твърди, че след като се запознала с Уайнстийн на кинофестивала във Венеция през 2013-а, той я пришпорил в орална любов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай