Четвъртък,

Нова драма с коронацията на Чарлз III

От: Агенция Стандарт -
14569
Нова драма с коронацията на Чарлз III
A
A
A

Британският крал Чарлз III иска синът му Хари да присъства на неговата коронация и е помолил архиепископа на Кентърбъри да посредничи, съобщава "Мейл он сънди".

Кралят е помолил Джъстин Уелби да договори сделка с Хари и Меган да присъстват на историческата церемония в Уестминстърското абатство през май, но има съпротива от страна на по-големия му син Уилям, пише "Мейл он сънди", позовавайки се на източник от двореца Ламбет, който е официална резиденция на главата на англиканската църква.

Много се спекулира за това дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще бъдат на коронацията, откакто те се оттеглиха от кралските си повинности и особено след излизането на книгата на Хари "Резервен", припомня БНР.

Изданието отбелязва, че се твърди, че кралят смята, че отсъствието на двойката ще бъде по-лошо от присъствието ѝ, така че е готов да направи отстъпки, за да ги убеди да дойдат. Твърди се обаче също, че Уилям е загрижен, че брат му ще използва събитието в търсене на евтина сензация, което ще засенчи самата коронация.

Според някои източници на Хари може да бъде гарантирана предна позиция за сядане в абатството или да му бъде дадено неофициално уверение, че ще може да запази титлите си като стимул да присъства. "Мейл он сънди" обаче уточнява цялата тази информация е неофициална, защото от Бъкингамския дворец и двореца Ламбет са отказали да коментира слуховете, а източник, близък до принц Уилям, е казал, че не е чувал нищо за такива преговори около коронацията на Чарлз III.

Представители на принц Хари също са отказали да коментират.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com