Нов каприз. Какво ни готви времето

Идват студ и валежи

Нов каприз. Какво ни готви времето | StandartNews.com

Нова валежна обстановка предстои в близките дни. Причината е поредният средиземноморски циклон, който ще премине през южните части на Балканите. А с очакваното застудяване, валежите почти навсякъде ще преминат в сняг.

През нощта ще превалява главно в Южна България, предимно дъжд, в планинските райони – сняг. Минималните температури утре ще са малко по-високи, в сравнение с днес, между минус 3° и 2°, но максималните ще се понижат и ще бъдат между 3° и 8°.

Ще преобладава облачно време, а на места в Южна България ще има и слаби валежи от дъжд, в югозападните райони – и от сняг. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от север-североизток, предава БНТ.

В планините ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг. Максималните температури в курортите ще се повишат и ще бъдат от минус 5° на Алеко до минус 1° в Боровец. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части – от югозапад. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите продължава да е висока.

У нас в неделя ще продължи да вали, в Западна и Централна България – сняг, в източните и южните райони – все още предимно дъжд. В началото на новата седмица валежите почти навсякъде ще са от сняг, а температурите – по-ниски от типичните за месец март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай