Норвежци представиха антистрес столове

Норвежци представиха антистрес столове | StandartNews.com

София. Антистрес мебели бяха представени от норвежци по време на двудневна конференция, организирана от КНСБ, на тема „Достоен труд и диалог чрез обмен на добри практики между България и Норвегия".

Кнут Уве Рюг, управител на завода, произвеждащ въпросните мебели, се похвали със столовете, облекчаващи стреса, които излизат от фабриката.

Фирмата има няколко фабрики в Норвегия. Произвеждаме около 1200 стола ежедневно, обяви той. Съвсем от скоро фирмата вече произвежда и нов продукт - офис стол за мързеливи шефове. Освен столове, фабриката произвежда и дивани, както и спални. Фабриката близо до Осло пък е специализирана за производство на матраци.

По думите на Кнут Уве Рюг през 2013 г. бизнесът е претърпял известни загуби и не е постигнал това, на което е свикнал като финансови резултати. Това беше една тежка година за нас, сподели той.

326 милиона евро е бил годишният оборот за отминалата година. 10% от продажбите на заводите са за норвежкия пазар, 88% са за износ за страни като САЩ, Канада и държавите от Централна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай