Ни вест, ни кост от овчаря милионер

Ни вест, ни кост от овчаря милионер | StandartNews.com

Здравко се е покрил или в Гърция, или на село

Обещал на шефа си 1000 лв. почерпка и се отказал от последната заплата

Кой спечели шестицата от тотото преди 4 дни? Този въпрос не е актуален в Петричкия край, тъй като веднага стана ясно, че късметлията е беден овчар. Актуалното питане тук е: "Къде е щастливецът?". Това се чудят жителите на село Първомай, след като от понеделник сутринта 59-годишният пастир Здравко Траянов е в неизвестност. Негови близки мълчат като комунисти на разпит и дума не продумват за местонахождението му. Племенникът му Андон Маринков дори се опита да преметне репортери и съселяни, че е изпратил родственика си чак в Италия. Според други слухове Здравко е при дъщеря си в София, но може и да разпуска в Гърция.

"Не е моя работа, но смятам, че си е в Първомай - при своята сестра и зет си. С жена му са разделени от 4 години, не искаше да чуе за нея. За дъщеря си, която работи като крупие в казиното на хотел "Родина", лоша дума не е казал, но не поддържаха никакви отношения, не са имали никаква връзка. Няма как да е при нея", твърди доскорошният работодател на овчаря тото милионер Стоян Милев. Той на практика е последният, който видял Здравко в ролята му на печеливш от Българския спортен тотализатор. Пастирът разбрал, че е ударил шестицата в неделя вечерта. Печалбата обаче е разделена на две, тъй като и столичанин пуснал печелившите числа, с които чобанинът играел от 40 г. Все пак за провинциалиста останали внушителните 1 633 366 лева. Той обаче отишъл в кошарата край селото в понеделник сутринта, за да си свърши работата

и да издои близо 180-те овце

Там се видял с шефа си Стоян и си взел квитанцията от него, тъй като животновъдът му пуснал фиша в събота по обяд в централния тотопункт в Петрич. "Каза ми, че е ударил шестица, дадох му квитанцията, която беше в жабката на колата. Изми се след доенето на животните, обръсна се, захвърли гегата и напусна", разказа Стоян Милев, който ще си спести последната заплата от 700 лева по изричното искане на тотомилионера. Здравко му обещал и 1000 лева от печалбата. Мобилният телефон, който при назначението през месец май тази година животновъдът дал на овчаря, останал у новия милионер. Но никой не вдига и не се обажда на него.

"Неоткриваем е този човек, откак е милионер. Искам да го видя, да му честитя. Сам се е скитал дълги години из Гърция като овчар, самотен е бил. Имал късмет, нека да е жив и здрав. Напоследък живееше тук, но

иначе е родом от село Крънджилица

което е високо в Огражден планина", казва Методи Попов.

Изчезването на Здравко породи нови слухове, които обикалят региона. Някои хора смятат, че може роднини да измамят овчаря и да му вземат печалбата. Да не вземе да му изчезне фишът така, както той изчезна, питат се първомайци. В Петричко вече гадаят и кой точно ще се появи в централата на тотото, за да се обяви за спечелил шестицата.

Чорбаджията: Ще спя спокойно, не го измамих
Честният Стоян Милев сам отгледал трите си дъщери

Здравко има късмет, че животновъдът Стоян Милев, при когото бил овчар, е от майка роден. Човекът не се полакоми да прибере чуждите пари, макар квитанцията от заветния фиш с печелившите числа да била в него ден след тиража на тотото. Стоян устоял и на още едно изкушение. Той получил неочаквано "добро предложение" от адвокатска кантора. Там научили, че той е пуснал фиша, заснет е на видеокамерите, както и че е в него струващата над 1,6 милиона лева квитанция. "Поискаха ми 200 000 лева за следната услуга - да подготвят необходимите документи, че фишът е мой, но Здравко ми го е откраднал. Отказах им на мига. Чужд късмет и чужди пари не ща. Набожен човек съм, деца имам, както и внуци. Искам да спя спокойно", разкрива работодателят на щастливия овчар.

Милев цял живот се труди за хляба си. От дете помагал на баща си Андон в отглеждането на стадото овце. От първия си брак има три дъщери - Силвия, Кристияна и Мария. "Най-малката бе на три години, когато през 1996 г. майка им ни напусна. Сам ги отгледах. Имам трима внуци от най-голямата щерка - Стивън, Мишел и Моника. От втория си брак имам 9-годишен син Андрей, който е невероятно умен и печели медали от олимпиади, гордея се с него. Всички те са ми богатството, както и втората ми съпруга Таня Андонова, която живее в София със сина. Аз съм ту в Първомай, ту в столицата при тях", разказва Стоян Милев. Възпитал децата си да са честни, да разчитат на себе си и на труда си, за да успеят в живота. "Дано всички имат късмета на Здравко. Той имаше доста приятели, ходеше в почивните дни на пазар в Петрич, черпеха се често с другарите му. Но такъв съвестен и добър работник не съм имал никога. И няма да намеря друг като него. Не ми е създавал никакви проблеми. Пожелавам му парите да не го променят, да си остане нормален човек, който да не забрави приятелите си", допълва животновъдът.

Никой не потърсил парите от тотото

До сряда на обяд нито столичанинът, нито Здравко Траянов са се появили в централата на Български спортен тотализатор, за да си получат парите. Това обявиха от Регионалната дирекция на тотализатора в Благоевград. Според правилника до 45 дни печалбата трябва да бъде потърсена. Все още обаче ги няма новите тотомилионери от София и Петрич, които в неделя удариха джакпота от над 3 млн. лева. Затова и официално техните имена няма как да се обявят. Късметлиите трябва да представят квитанцията от печелившия фиш. След това да дадат банкова сметка, по която ще им бъдат преведени по 500 хиляди лева. Останалите пари, които са разликата от 500-те хиляди до спечелената сума, ще им се дава на равни месечни вноски, като крайният срок за изплащането е до 7 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай