Невероятно! Вижте златната карета на крал Чарлз (ВИДЕО)

Превозното средство е дълго 7 метра, високо е 3,6 метра и тежи четири тона

Невероятно! Вижте златната карета на крал Чарлз (ВИДЕО) | StandartNews.com

Целият свят ще онемее от пищността на коронацията на крал Чарлз Трети. Новият британски монарх ще получи официално кораната си в лондонското Уестминстърско абатство на 6 май на церемония, изпълнена с бляскава пищност и традиции, датиращи от 1000 години. Коронацията се очаква да има няколко разлики от тази на кралица Елизабет II през 1953 г.

Кралят и съпругата му ще бъдат отведени от Бъкингамския дворец до абатството в държавната карета „Diamond Jubilee“, построена в чест на 60-годишнината на Елизабет на трона и използвана за първи път през 2014 г.

Интериорът на каретата включва предмети, взети от исторически сгради и дворци, а върху нея има позлатена корона. След службата двойката ще се върне в Коронационната процесия. За целта Чарлз и Камила ще пътуват в 260-годишната златна карета, която е била използвана при всяка коронация от Уилям IV през 1831 г. и е използвана за първи път от Джордж III за пътуване до държавното откриване на парламента през 1762 г.

Каретата е дълга 7 метра, висока е 3,6 метра, тежи четири тона и се нуждае от осем коня за теглене. В документален филм, излъчен през 2018 г., Елизабет II описва пътуването си от Бъкингамския дворец до абатството като „ужасно“, казвайки, че не е много удобно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай