Неразделно приятелство между катерица и таксиметров шофьор (СНИМКИ)

Неразделно приятелство между катерица и таксиметров  шофьор (СНИМКИ) | StandartNews.com

Минск. Приятелството е ценен дар за човечеството, към който се стремят хиляди хора. Приятел ще ни помогне в беда, ще ни накара да се усмихнем, когато ни е тъжно, ще рискува заради нас . . . Може ли обаче да очакваме същата отзивчивост и вярност от едно животно? Историята на Пьотър Панкратау и неговия домашен любимец ще ни накара да повярваме, че и животните наистина знаят какво е приятелство.

Малка катерица се вози всеки ден в такси. Това не е налудничава рекламна стратегия, а ежедневието на животното Минск, което е неразделно от своя стопанин. Оказва се, че двамата са заедно повече от три години.

Пьотър Панкратау бил офицер в беларуската армия. Негови колеги намерили безжизнена катерица под едно дърво. Донесли я в поделението и той решил, че трябва да я спаси. „Имаше червеи в устата и дясното око. Извадих ги. След две седмици катеричката се оправи. Хранех я със спринцовка. По-късно й изникнаха зъби и започна да се храни нормално", разказа мъжът, който вече работи като таксиметров шофьор. Така животното бързо се оправя, но не заживява отново в естествената си среда, а остава в дома на своя спасител и бива опитомено.

„Аз я носех навсякъде в армията. Тя свикна с мен", обяснява още мъжът и уточнява, че катерицата обожава да спи до врата му и е изключително умно животно.

Пьотър споделя още, че Минск, която е кръстена на столицата на Беларус, е с него не само вкъщи, а и по време на курсове с таксито, с което продължил работа след армията. Разказва, че животинчето се вози, но не се показва на всички пътници, а предимно на по-симпатичните му, най вече на много деца. Има свое специално място, на което да си върши нуждите и никога не притеснява клиентите с присъствието си, а по-скоро ги забавлява и те не искат да слизат от таксито.

Мъжът успешно съжителства с дружелюбната катерица и освен това има котарак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай