Необичайно събитие върна Бургас с век назад (СНИМКИ)

Тази година призивът, който отправят организаторите, е „Да правим децата щастливи“

Необичайно събитие върна Бургас с век назад (СНИМКИ) | StandartNews.com

За 15-и път в Бургас се провежда ретропарад. Любителите на стари и редки автомобили могат да разгледат в Морската градина над 150 стари возила, предаде БНТ.

Тази година призивът, който отправят организаторите, е „Да правим децата щастливи“.

Преди две години изложението на автомобили помогна да се съберат средства за операция на момиченцето, което е с диагноза детска церебрална парализа.

След две успешни операции в Съединените щати, Цвети вече може да ходи. „Цвети вече ходи на училище беше първи клас, наесен ще е втори, чувства се прекрасно, сама е в училище справя се самостоятелно”, сподели майката на Цвети - Павлина Байлова.

Колекционер от Старозагорския ретро клуб е направил трабант амфибия специално за Цвети.

Топ атракция на тазгодишното издание ще бъде автомобил Piers Arrow от 30-е години на миналия век, който ще бъде показан за първи път в Бургас.

Тези автомобили са правени до Втората световна война за кралски дворове и правителствени нужди. Към момента има две такива коли в Белия дом и една, която е била притежавана от най-дълго управляващия монарх в историята на Япония-Хирохито. Собственикът Алберт Асилелов притежава едно от най-добрите студиа за реставрация на американски автомобили в Източна Европа.

Валентин Дойчинов от Авто клуб „Туида“- Сливен ще представи Buick от епохата на Ал Капоне. 80-годишен трактор „Ланц – Булдог“ (Lanz Bulldog), притежание на германски колекционер, Мерцедес кабриолет, много рядка серия, реставриран в Хасково ще видят още любителите на ретро возилата.

За първи път в България ще бъде показан специален Hod Rod, произведен и закупен от Америка на бургаски колекционер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай