Нели Колева: Джунглата пак е на мода

Актуалната екзотика се завърна в колекциите, коментира известната дизайнерка

Нели Колева: Джунглата пак е на мода | StandartNews.com

„Ако през лятото искате да сте модерни, носете феерични тоалети с десени и принтове от флората и фауната  – рози, папрати, тропически плодове, тигри, леопарди, папагали, палми...

Джунглата е актуалната екзотика“, казва Нели Колева, която от години налага на фешън сцената у нас най-авангардните и зрелищни тъкани, с които работят световните имена. Известната дизайнерка е категоричен апологет на ярката палитра – зрелищните цветове носят много от така необходимата ни позитивна енергия и „свалят“ сериозно количество от възрастта.

Дължините са според състоянието на физиката – ако дамите тренират редовно и поддържат разумен хранителен режим, то могат да носят мини на воля. За по-тежкарските сбирки и коктейли  моделите се спускат под коляното. Детайлите са атрактивни, но най-вече се залага на текстила, който е като произведение на живописта.

Романтиката е в дует с изисканата еротика. Силуетът е от подчертано втален до напълно освободен около тялото – размерът отново има значение. Фешън карнавалът е вдъхновен от стремежа към артистичност и разкрепостяване – особено сега, когато светът е обзет от страха пред неизвестността на есенната икономическа криза.

А какво ще се носи след септември? „Черното и бежът ще се намесят в разточителното пъстро. Ще властват големите обеми със силно изявени рамене. Пуловерите ще изглеждат „развлечени“, но прозрачните блузи са техният секси контраст. Палтата ще бъдат с колани, а военният стил отново ще се намеси във визията. Завръщат се еполетите и издължените ревери. Големият хит ще са ресните – при „Диор“, „Прада“, „Ботега венета“... Панталоните ще стоят като с „белезници“ – тоест като лек шалвар, характерно прихванат на глезена. Освен познатите високотехнологични вълни, които се усещат като коприни, ще носим трико, пепит, ламе“,  коментира още за „Стандарт“ Нели Колева. Топ стилистката радва ценителите на стойностната мода с респектиращи намаления дори на най-новата си колекция - в бутика й облеклата вървят с отбивки от  50 до 70 процента.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай