Четвъртък,

Не пуснаха мъж от ромски произход на басейн (ВИДЕО)

От: Администратор -
Не пуснаха мъж от ромски произход на басейн (ВИДЕО)
A
A
A

Мъж от ромски произход не беше допуснат да ползва басейн в самоковското село Белчин Бани. Христо Николов разказа пред Нова ТВ: „Попитах любезно дали мога да ползвам басейна и жената, която работеше на касата, ме изгледа особено и замълча. Казаха ми да изчакам, а през това време зад мен други хора влязоха в басейна. Това ме възмути. В един момент дойде управителката и ми каза, че не мога да ползвам съоръжението, защото то е достъпно само за хора с клубни карти, а картите се взимат преди началото на сезона, а в същото време аз виждах, че никой нищо не показва, когато влиза в басейна"

Той си тръгва, но решава да направи експеримент, за да разбере дали става дума за лично отношение или дискриминация към всички представители на ромската общност. Той моли трима негови близки да отидат до басейна. "На тях им се каза същото: "Необходими са клубни карти".

Христо Николов разказва, че е решен да търси правата си, за да прекрати подобни практики. Той споделя, че е ангажиран с проблемите на ромите и е председател на неправителствена организация, която се занимава именно с интергацията на ромската общност.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички