Не пускат гей парада до паметника на Левски

Не пускат гей парада до паметника на Левски | StandartNews.com

Акция срещу гей парада организираха представители на "Атака" в събота. Те застанаха пред паметника на Васил Левски в София, за да не позволят шествието да стигне дотам.

Седмото издание на "София Прайд" започна пред Паметника на Съветската армия. Там се събраха около 100 човека, които участваха в шествие по столичните булеварди. Часове преди това стотици полицаи блокираха центъра на София, за да предотвратят сблъсъци. Организаторите на гей парада бяха разочаровани, че въпреки изпратените писма с искане за подкрепа от различи партии, ръка им протегнали само "Зелените" и партия Българската левица.

Някои от тях дори предложиха шествието да мине покрай партийните централи. Хората с различна сексуална ориентация се разсърдиха и на кмета Йорданка Фандъкова, защото не уважила тяхното събитие. Единственият политик, който се изправи сред шествието, беше човек от реформаторите - Виктор Лилов, съобщи vsekiden.com. Той призовал за толерантност и поискал подкрепа от политиците, които споделят свободата хората да се обичат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай