„Не давайте България” зове българче от Ню Йорк (ВИДЕО)

„Не давайте България” зове българче от Ню Йорк (ВИДЕО) | StandartNews.com

Новата песен „Не давайте България" на 9-годишния Виктор Велинов от Ню Йорк вече е на линия с клип. Това е неговия поздрав към България и сънародниците му за Националния празник 3 март. Миналата година Виктор и песента му „Откъснатите цветя на България" буквално взривиха социалните мрежи и трогнаха до сълзи много българи, пръснати по целия свят. Заради чистосърдечната реклама на Трънския край, откъдето са корените на неговата майка Кристина Велинова, като каза, че това е раят на Земята, месец преди да стане на 9 години той получи званието почетен гражданин на Трън.

Сега песента е насочена към всяко сърце, което милее за България, написаната от Виктор музика, вече е и по-зряла и запомняща се. Текстът е на неговата майка Кристина, която живее в Щатите от 2001 г. Тя е заснела и клипа край океана и в българската църква "Св. св. Кирил и Методий" в Манхатън с благословение от митрополит Йосиф и активното съдействие на отец Петър, който е отдавнашен приятел на Виктор. Аранжиментът е на неговия музикален педагог в Ню Йорк Александър Чазов. Бек-вокалистки са момичетата Мартина Радославова и Нели Минчева, с които Виктор записа и първата им песен, но този път участва и неговата сестричка Вера.

На българския празник Виктор ще бъде на опера в Ню Йорк с татко си, което той обичал да прави. Семейството му ще отбележи 3 –ти март заедно с българите в Пенсилвания на събор за националния празник, където талантливото момче ще представи новата си песен. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай