НДК става библиотека

НДК става библиотека | StandartNews.com

"Чудесата на България", хитовата поредица на "Стандарт", се намира на щанд 330

Пролетният базар на книгата се открива днес, отстъпки и премиери чакат читателите

София. Пролетният базар на книгата започва днес - затова три от етажите на НДК са устроени подобно на библиотека. Повечето родни издателства са подредили най-хитовите си издания, а отстъпките започват от 20%. Читателите могат да избират и от богатата културна програма. Маратонът и срещите с писателите продължава до неделя.

Издателство "Стандарт" представя най-търсените си заглавия на щанд 330 на 3-ия етаж. Там са луксозният двуезичен албум "Чудесата на България", както и 18-те по-малки томчета от поредицата. На щанда са още впечатляващото историческо изследване "Тамплиерство и масонство" от Великия приор Румен Ралчев.

Форумът ще бъде открит в 11 часа от шефа на асоциация "Българска книга" Веселин Тодоров. Специални гости са Негово Превъзходителство Сюлейман Гюкче, посланик на Турция, и аташето по културата и туризма на съседите Джамал Текканат. У нас пристига и прочутият Ахмед Юмит, който ще представи "Дервишката порта".

Сръбският писател Братислав Петрович също ще е сред гостите, дългогодишен служител на сръбското МВР и ветеран от войната в Косово. Той е автор на пет романа и три исторически монографии. "Цариградски друм" е хит на последния панаир на книгата в Белград и е в топ 10 по продажби в онлайн магазина на "Книжевна омладина".

Първа по рода си изложба на най-добрите корици - постижения в художественото оформление, е наредена на полуетаж "Изток". Подборът е направен от преподаватели в катедрите "Книга и печатна графика" и "Плакат и визуална комуникация" в Националната художествена академия.

Ще бъде отбелязана и 100-годишнината от рождението на Хулио Кортасар. Под патронажа на Н.Пр. посланика на Аржентина в България ще се състоят четенията: Кортасар I.

Леа Коен ще представи новия си роман "Събирачът на дневници" на 7 юни, събота, от 17 часа. Текстове от нея ще четат Георги Ангелов и Касиел Ноа Ашер.

Щандът на "Стандарт" е на 3-и етаж, номер 330

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай