Найденов: Няма да съкратя военен преди пенсия

Найденов: Няма да съкратя военен преди пенсия | StandartNews.com

София. Не бих си позволил да съкратя военнослужещи, които не са навършили години за пенсия дори и при закриване на военни формирования до края на 2014 година, каза военният министър Ангел Найденов.

Той посочи, че ще им бъде предложена на военнослужещите някаква длъжност, за да приключат достойно професионалната си кариера. Финансов ресурс е осигурен за военния флот и за увеличение на броя на ученията между 7 и 28%. Предвидени са общо 38 учения с присъствието и на чуждестранни военни сили, каза министърът и подчерта, че те са планирани преди повече от година. Ангел Найденов посочи след посещението си във "Флотски арсенал" във Варна, че е приятно изненадан от финансово-икономическото състояние на предприятието. Той припомни, че в края на миналата година заради загубите му се наложила смяна на цялото ръководство, както и на борда на "Терем".

Само за първото тримесечие "Флотски арсенал" има двукратно завишение на приходите, назначават се нови работници, увеличават се основните възнаграждения. Предприятието има гарантиран обем за работа в следващите година и половина. Държавата ще даде над 700 хиляди лева за ремонт на Дома на флота, който е емблематична сграда не само за Варна, но и за страната. На 29 май приключва процедурата за избор на фирма изпълнител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай