Найденов: Лично отговарям за оградата с Турция

ГЕРБ дадоха договорите за съоръжението на прокурор

Найденов: Лично отговарям за оградата с Турция | StandartNews.com

София. "Лично нося своята отговорност за всичко, което се случва с оградата с Турция. Всички процедури по договаряне на доставките за материали са абсолютно законосъобразни". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов. Вътрешноведомствена проверка, назначена от него, също не е открила нередности. Очаква се в края на седмицата да станат ясни резултатите и от доклада на Главния инспекторат към Министерски съвет.

 

В отговор на обвиненията от миналата седмица Найденов посочи, че фирмата, избрана за доставка на режеща тел, е единствената в България, която има такъв предмет на дейност. Министър Найденов препрати към вътрешното ведомство въпросите за оскъпяването на съоръжението. От думите му обаче стана ясно, че окончателният проект е далеч по-сложен за изпълнение и изисква повече материали от първоначалния. Въпреки това ГЕРБ вчера внесоха в прокуратурата сигнал за начина, по който са възложени договорите за доставка на материали. "Става все по-неясно защо бе избрана процедура за директно договаряне", заяви бившият зам.-министър на отбраната и депутат от ГЕРБ Валентин Радев.

 

Чакаме бежанци и от Афганистан

Анализи, направени от структури, подчинени на Министерството на отбраната, посочват възможност за възможен бежански поток от Афганистан, стана ясно в понеделник. "Разполагам с информация, която ми дава основание да изразя своето безпокойство от възможността на бежански поток от Афганистан с оглед на тревожното развитие на процесите там и непостигането на споразумение и продължаването на операцията на международните сили и след края на 2014-а година", заяви министърът на отбраната Ангел Найденов. По негова информация, със затоплянето на времето се очаква и да се активизира отново потокът от сирийски бежанци, идващи от Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай