Най-красивата девойка на света изобщо не е случайна

Русия и Украйна кръстосаха шпаги и на конкурса Мис Вселена

Най-красивата девойка на света изобщо не е случайна | StandartNews.com

Титлата "Най-красивото момиче на планетата" тази година отиде за първи път в американката с филипински корени Р'Бони Габриел. Това се случи на традиционния конкурс „Мис Вселена“в Ню Орлиънс.

Собственичката на диамантената корона е на 28 години, родена е в Хюстън, Тексас. Майка й е от Бомонт, Тексас. Филипинските корени са от баща й, който емигрирал от Манила на 19-годишна възраст във Вашингтон, а след това получил докторска степен по психология от университета в Хюстън.

Габриел тръгва по стъпките на баща си. Завършва колеж, като посещава Университета на Северен Тексас. Има бакалавърска степен по моден дизайн.

Р'Бонни Габриэль 2

Работи и като модел, и като дизайнер, и като създател на линия дрехи, изработени от екологично чисти материали – R'Bonney Nola. Управлява собствената си марка, а заедно с това преподава шиене и ръкоделие в дизайнерска къща с нестопанска цел, получила признание от Фондация Gucci за работата си в рециклирането на тъкани.

Р'Бонни Габриэль 3

Там новата Мис Вселена учи безплатно жени, които се намират в трудни житейски ситуации.

Короната не й е първата. През септември 2021 г. Габриел бе първа подгласничка на "Мис Тексас" в Хюстън, но през юли 2022 г. Спечели титлата като стана първата Мис „Тексас“ от филипински произход. Три месеца по-късно стана и Мис „САЩ 2022“ на конкурса в Невада.

Фото: Джонатан Бахман/Reuters

Габриел показа както съвършени форми, така и изумителен пиар в конкурса за костюми, излизайки на сцената в космически тоалет.

Мисс США Р'Бонни Габриэль напомнила о высадке американцев на Луну

Момичето носеше сребристо боди, разкриващо по-голямата част от тялото й, същият цвят ботуши с високи токчета и огромна масивна структура на Луната, звезди и корона с много лъчи. Габриел обясни на журито, че посвещава образа си на космическите програми на НАСА и подготвяното кацане на първата жена на Луната през 2024 година.

86 представители на различни държави се бориха за престижната титла, 16 стигнаха до полуфинала - от САЩ, Колумбия, Лаос, Хаити, Венецуела, Куросао, Испания, Португалия, Пуерто Рико, Тринидад и Тобаго, Австралия, Доминиканската република, Южна Африка, Канада, Перу.

Индийката също стигна почти до финала.

Мисс Индия Дивита Рай отдала дань древним временам, когда ее страна была известна как «золотая птица»

Подгласничките на  Габриел са от Доминиканската република (Андреина Мартинес) и от Венецуела (Аманда Дудамел).

https://n1s2.hsmedia.ru/fe/c8/ae/fec8ae33ad75aa3e7b45045ee19d2e89/728x525_1_87acadfb4d66b1208629841fc01f468a@5000x3608_0xac120003_2254695591673756630.jpeg

Най-ефектен бе конкурсът за национални костюми, в който момичетата показваха традициите на своите страни. И докато Бахамските острови представиха поздрав в нощното небе, Аржентина – невероятните водопади, Бразилия - океана, Украйна и Русия кръстосаха шпаги и на модния подиум.

Макар и двете представителки да не стигнаха до финала, представянето им придоби ясно политическо звучене.

Украинката Виктория Апанасенко направи сензация с костюма на "Воин на светлината" - светлите дрехи, бронираните жълто-сини крила и пластмасов меч в ръцете бяха ясна препратка към каузата на страната й.

Мисс Украина Виктория Апанасенко вышла в костюме воина света — Архангела Михаила

22-годишната рускиня Анна Линникова не й остана длъжница. Тя облече костюм, наречен "Короната на Руската империя", който веднага напомни образа на Екатерина Велика с недвусмисленото послание – ето ни, страхувайте се.

Мисс Россия Анна Линникова и ее наряд царской особы

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай