Най-богатият китаец стана комунист

Политическата принадлежност на ръководителя не влияе на процеса на взимане на решения в компанията, казаха от Alibaba

Най-богатият китаец стана комунист | StandartNews.com

Най-богатият човек в Китай, основателят на Alibaba Group Джак Ма, стана член на Комунистическата партия. За това е съобщил вестникът «Женмин Жибао», в който е публикуван списък на стоте граждани на КНР, които имат особен дял за просперитета на страната. Отбелязан е приносът му в развитието на икономиката  – и по-специално в създаването на електронни търговски платформи, на основи за облачно програмиране, за електронни платежни системи, развитие на логистикага и инфраструктурата за малкия и средния бизнес, а също и за разработката на система за социален кредит с помощта на технологиите.

Освен всичко това Джак Ма е получил почетното звание «Виден строител на социализма в китайската провинция Цзянсу».

По думите на представители на Alibaba, политическата принадлежност на нейния ръководител не влияе на процеса на взимане на решения в компанията.

Джак Ма е основател на компанията Alibaba Group, в която влиза и интернет-магазинът AliExpress. Състоянието на предприемача се изчислява на около 39,6 милиарда долара и той се смята за най-богатия жител на Китай.

В списъка също влизат Пони Ма (Ма Хуатен) — китайски предприемач, глава на  инвестиционната компания Tencent, и Робин Ли (Ли Янхун) — основател на компанията Baidu, китайския аналог на Google.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай