Нашите пожарникари гасят по повече от 200 пожара на денонощие

Нашите пожарникари гасят по повече от 200 пожара на денонощие | StandartNews.com

Повече от 200 пожара на денонощие гасят нашите пожарникари. Сегашната ситуация е сравнима с тази от 2013 година, когато отново имаше проблем с летните пожари. Броят на пожарите в събота е достигнал 283. Те са били овладени от службите за пожарна безопасност.

"В момента на територията на цялата страна ситуацията е спокойна. Унищожената гора е около 20 декара. И двата пожара в Лесово и Вълча поляна са предизвикани от човешка небрежност. Унищожени бяха десетки декари гори и хиляди декари треви в поземления фонд". Това каза за "Хоризонт" в предаването "Неделя 150" главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":

"Сутринта последният пожар в село Венчан, община Провадия , област Варна беше погасен. За да не бъдат допуснати пожари около жътвената кампания, са били проверени повече от 30 хил. единици земеделска техника. За съжаление обаче, 200 акта са връчени за административни нарушения", допълни комисар Николов.

Той отправи благодарност към Българското национално радио и други медии, които активно са отразявали пожаритеи на призовавали българското население да бъде изключително внимателни и да не дава поводи за възникване на пожар:.

"Смятам, че в последните няколко дни, това даде резултат", каза Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай