Наши юристи напират за ООН

Наши юристи напират за ООН | StandartNews.com

София. Родни юристи, статистици и спецове по външни отношения имат шанс за започнат работа в ООН. Централата на организацията в Ню Йорк издирва млади висшисти с езици, които искат да започнат професионална кариера като международен държавен служител. Изискванията към младежите са да имат висше, да са по-млади от 32 години и да говорят английски или френски език.

Програмата, по която се кандидатства, е Young professionals programme (YPP). С нея всяка години в ООН се вливат млади и талантливи хора след успешно издържан изпит. Той е под формата на тест, който проверява знанията на кандидата, неговото аналитично мислене и доколко е запознат със събитията по света.
Очаква се доста наши висшисти да се пробват в конкурса. Ако издържат успешно теста, ще бъдат наети поне за две години. След това имат всички шансове да останат и за повече на работа в ООН, ако за 24-те месеца са се представили добре.

За тази година се търсят хора за правния отдел на службата по управление на човешките ресурси, специалист по публична информация и външни отношения, както специалист по статистика за същия отдел. Срокът за подаване на документи и за трите позиции е 2 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай