Наши висшисти чакат пето дете

Искат още две, мъжът прави мебели и реклами

Наши висшисти чакат пето дете | StandartNews.com

Българско семейство висшисти разбива черната статистика за демографската криза. И опровергава максимата, че хората с дипломи не оставят повече от един-двама наследници.

Лидия и Галин Йосифови очакват през август петото си дете, съобщи Дарик радио. Те имат три дъщери и син. Свили са семейното си гнездо в димитровградското село Крепост, където през 2004 г. си купили къща. 35-годишната днес Лидия е от Димитровград. Завършила е специалност "Музика" в местното СОУ "Васил Левски", а след това - пиано и флейта в пловдивската академия. Галин пък е родом от Горна Оряховица. Завършил е "Промишлен дизайн" в Русе и идва зет в Димитровград. Работил в рекламни агенции в Пловдив и Хасково, за да издържа многолюдното си семейство. Сега изработва мебели по поръчка и се наема да върши строителни услуги.

Двамата са категорични, че са искали децата. Кръщават ги с библейски имена. Дъщерите им се казват Естер, Авигея и Мадлен, а синът им, който е най-малък - Йосиф. Двете по-големи момичета учат в димитровградското ОУ "Алеко Константинов" и родителите им помагат в уроците, за да са отличнички. Малките Мадлен и Йосиф ходят на детска градина.
Фамилията се справя сама, не получават получават социални помощи. Лидия е категорична, че иска да възпита децата си да не са егоисти, да помагат на нуждаещите се, да са образовани, добри хора и граждани на България. Двамата с Галин са категорични, че искат седем деца. И всички - да останат в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай