Нашествие! След Париж дървениците атакуват друг мегаполис

Насекомите често живеят в мебели или в матраците на леглата

Нашествие! След Париж дървениците атакуват друг мегаполис | StandartNews.com

Лондонският кмет Садик Хан заяви, че се прави всичко възможно, за да се спре възможно пренасяне на дървеници чрез транспорта от Франция.

В Париж и още няколко френски града има нашествие на паразитните насекоми в училища, влакове, болници и кина. Бяха повдигнаха въпроси за здравето и безопасността по време на Олимпийските игри през следващата година, защото дървениците се пренасят и в багажа, и могат да останат по дрехите.

Заплахата от дървениците, която се разпространява и в мрежата на лондонския обществен транспорт, е "истински повод за притеснение", каза кметът на града Садик Хан. Повод за коментара му стана видео в социалните мрежи, което показва буболечка върху крака на пътник в метрото. Твърди се, че е възможно насекомите да са се разпространили от Франция с влаковете "Юростар".

Садик Хан съобщи, че градският транспорт в Лондон се дезинфекцира всеки ден, но се провеждат разговори и с властите във Франция, за да се почерпи опит за справяне с нашествието.

Дървениците са малки насекоми, като възрастните достигат 5 мм (по-малко от оризово зрънце). Имат шест крака и могат да бъдат жълти, червени или кафяви. Ухапванията от дървеници приличат на тези от комар.

Насекомите често живеят в мебели или в матраците на леглата и могат да се пренесат с дрехи или багаж.

В Германия, на летището във Франкфурт предлагат услуга за откриване на дървеници в багажа чрез проверка на специално обучени кучета. Тя се извършва след предварително записване и струва 100 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай