Наш ром удари 7 млн. евро в Гърция

Селим плати храната на деца в школо до края на годината

Наш ром удари 7 млн. евро в Гърция | StandartNews.com

Хасково. Български ром просяк от хасковското с. Криво поле ударил суперджакпот от 7 милиона евро в гръцко. Доскоро живеел в южната ни съседка, но отново се върнал на село в скромната си къщурка. Новината обиколи вчера мрежата и въпросът "Кой е?!" за часове обърна Хасковски регион. Жителите на Криво поле обаче крият милионера си. Никой не го посочва пряко. По неофициална информация обаче той се казва Селим, по прякор Хотето.

Пробваш ли да доближиш къщата му в селото, изскачат здрави мъжаги, които стопират всякакъв достъп. Кметът на Криво поле Желязко Тодоров обаче потвърждава информацията, че си има съселянин тото милионер.

Според мълвата пиленцето кацнало на рамото на кривополеца още през септември в гръцкия град Катоневрокопи. В област Драма той се препитавал от просия. Щастливият фиш бил купен с ресто от милосърдни пари, които Селим получил, за да се нахрани. В тото играта вложил 1.5 евро. След седмица беднякът бил зарадван с печалбата от 7 млн. евро. Според някои от съселяните му, които потвърждават за печалбата, парите Хотето вложил в швейцарска банка по съвет на адвокати.
Други говорят, че ги кътал на тайно място в селото. Макар да не казват на глас името му, в ромската махала има косвени доказателства, че Хотето се е завърнал в България в родното село. Наскоро в махалата пристигнали тирове с храна, която била раздадена на жителите й. Освен това преди месец-два единственото дете в семейството на Селим било спряно от училището в съседното село Малево. Говори се, че когато таткото се прибрал, предприел мярката превантивно от страх, че разчуели се, че е милионер, зли хора може да отвлекат сина му. С училището в Малево е свързано и другото косвено доказателство, че най-вероятно българинът милионер от Гърция е Селим, тъй като наскоро той пристигнал в школото и платил обедите в него на всички деца до края на годината, потвърдиха от ръководството. Селим е вторият тото милионер в Хасковски регион от 17 години насам. През 1997 г. продавачът на семки в областния град Апти удари 318 млн. тогавашни лева. Няколко години след дажкпот удара той изчезна безследно и остави в немотия и без пукнат лев жена си и болната им дъщеря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай