НАСА разби Армагедон

НАСА разби Армагедон | StandartNews.com

Вашингтон. НАСА разби Армагедон на пух и прах. Небивалиците за края на света от последните дни толкова възмутиха учените, че дори ги провокираха да пуснат видео в You Tube със закачливото заглавие "Защо светът не свърши вчера". Името на практика съдържа твърдото им убеждение, че 22 декември непременно ще настъпи.

Клипът започва с появата на земята и датата 22.12.2012 г. След това дикторски глас казва: ако гледате видеото, това означава едно единствено нещо - светът не е свършил вчера.

Хуморът на изследователите е провокиран от неразбирането на хората на календара на маите и значението на датата 21 декември 2012 г. В клипето учените обясняват какво означава тя, съобщава Ройтерс.

Това е просто краят на един цикъл и началото на нов, това е като да настъпи 31 декември по нашия календар, казват от НАСА. След това не идва краят на света, а 1 януари следващата година, обясняват учените.

Според слуховете за Армагедон днес огромна плането на име Нибуру ще блъсне Земята и ще я унищожи.

Ако това беше вярно, ние щяхме да сме я видели преди много време, ако по няккаъв начин тя е невидима, то щяхме да открием ефектите й по съседните планети, обясняват от НАСА.

Това не е първият случай на прогнозата за края на света, причинен от Нибуру. Според мълвата  фаталната планета е трябвало да ни удари през май 2003 г.. Когато това не е станало, датата се преместила на 21 декември 2012. Тя била избрана от фаталистите, защото съвпада с края на един цикъл от древния календар на маите.

От създаването на писмеността има документирани хиляди предричания на края на света, казват учените от НАСА. Но ние все още сме тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай