Наръганият 17-годишен ученик без опасност за живота

Наръганият 17-годишен ученик без опасност за живота | StandartNews.com

16-годишният младеж, наръгал съученик в столична гимназия, се скарал с него за момиче. Кристиян бил проблемен ученик, не за пръв път носи нож в училище.

От болницата, където е настанен 17-годишният Димитър, съобщиха, че състоянието му не е тежко и непосредствена опасност за живота му няма. Прободната рана на бедрото на момчето е обработена.

Спорът, последвана от сбиване и нападение с нож, се е случил пред оградата на училищния двор и наблюдавана от десетки гимназисти. Някои от тях се намесили и се опитали да разтърват двете момчета, но ситуацията е била динамична и не са успели да предотвратят удара с нож. Според разкази на свидетели и една от учителките също се е опитала да предотврати инцидента, но без успех.

16-годишният Кристиян, който вече е задържан от полицията, не за първи път е носил нож в училище. Той създавал проблеми на съучениците си и те го описват като невъзпитан и невъздържан. Децата обясниха, че спорът е възникнал заради момиче - тяхна съученичка, която имала приятелски отношения с двете момчета. Предстои проверка на образователното министерство по случая, а междувременно полицията изяснява обстоятелствата около инцидента, съобщава Дарик. 

Някои от съучениците на двете момчета и гимназисти от по-горните класове изразиха възмущение от мерките за сигурност в школото, които според тях са слаби. По думите им всеки може да внесе оръжие в училището или двора. Те смятат, че трябва да се проверява чантата на всеки, влязъл на територията на 23-то СОУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай