Напрежение в ефира! Халваджиян и Рачков се готвят за война

Борбата за рейтинг винаги е ожесточена

Напрежение в ефира! Халваджиян и Рачков се готвят за война | StandartNews.com

И през тази година борбата за рейтинг между двете големите телевизии – Би Ти Ви и "Нова", ще е ожесточена. Едната тв и тази есен ще заложи на доказано успешното, от другата медия пък ще сменят голяма част от познатите лица от малкия екран и залагат на непознати или пък на такива, чийто опит като водещи на риалити формати липсва.

За пръв път в 9-годишната история на "Фермата" Иван и Андрей няма да водят предаването си сами. Ще им помага Мис България Гергана Гунчева. Къдрокосата хубавица ще дебютира в предаването от 20,00 ч. на 4 септември, когато е стартът му. Два дни по-рано, но по "Нова" започва поредният сезон на "Игри на волята". Шоуто, чиито водещи ще са доказаният тандем Ралица Паскалева и Димо Алексиев, е едно от най-рейтинговите предавания на частната медия.

С нови лица "Гласът на България" ще потегли на 10 септември от 20,00 ч по Би Ти Ви. Предаването ще се излъчва всяка неделя. Галена и Любо Киров са аут за новия сезон на формата, техните места са заети от Мария Илиева и Миро. Дара и Иван Лечев запазват местата си в продукцията и през тази година.

Конкуренция на "Гласът" в другата телевизия ще е Димитър Рачков. Комикът ще има втори сезон на шоуто си с "Рачков всичко е възможно". То ще се излъчва всяка неделя по същото време като "Гласът на България".

Единственото ново лице в "Нова", макар и добре познато, е Ненчо Балабанов. Актьорът, който се прочу като имитатора на Бойко Борисов, за пръв път ще бъде водещ на ежедневно шоу - малко позабравения формат "Сделка или не". 

Преди години предаването, с което поколения израснаха, бе водено от Румен Луканов. Ненчо ще цъфне в ефира за сефте в студиото на "Сделка или не" на 4 септември. Предаването му ще върви всеки делничен ден от 18,00 ч.

По това време в другата медия – Би Ти Ви, традиционно ще се излъчва "Стани богат" с Михаил Билалов.

С изцяло ново жури пък се завръща "Мастършеф" по Би Ти Ви. След драмите около Андре Токев неговите колеги Силвена Роу и Петър Михалчев напуснаха Би Ти Ви. И след година пауза от телевизията им намериха заместници. Това ще са Илиан Кустев, Александър Таралежков и Явор Сарафов. Шоуто ще се излъчва всеки петък от 20,00 ч., а стартът му е на 8 септември. След него пък частната медия ще излъчва "Шоуто на Николаос Цитиридис". То отново ще бъде показвано само в последния работен ден, а началният час е 22,00.

За разлика от Би Ти Ви, "Нова" не залагат на толкова много предавания, като се ограничават само до 3, но пък вместо това продължават да лансират български сериали. И през есента ще бъдат показани 2 - "Алея на славата" и "Клетката". В първия една от главните героини е Радина Боршош. Началото е на 26 септември от 20,00 ч. Всяка събота пък Асен Блатечки ще го играе психолог в затвор в новия сериал "Клетката". Затворническият филм започва излъчването си от 30 септември в 21,00 ч.

БНТ пък залага на доказани имена. Всеки делничен ден от 19,00 ч. Орлин Горанов ще очаква "Последният печели". В събота и неделя сутрешният блок отново е поверен на любимеца на зрителите Георги Любенов, който обаче за добро или зло ще ни приспива и вечер - той ще замени Орлин Павлов като лице на вечерното съботно шоу на националната телевизия. И така почти целия първи ден от почивните дни ще е на екран.

Водещата Жени Марчева май ще напусне Би Ти Ви. Журналистката е лице на съботното сутрешно предаване "Тази събота", но от есента няма да е на екран. Според различни информации мястото на Марчева ще бъде заето от Мария Цънцарова.

Една от причините за отстраняването на водещата е не особено високият рейтинг, който "Тази събота" постигаше през миналия сезон, сравнен с резултатите на Цънцарова, която води предаването на следващия ден. Освен сутрешния блок в неделя на Цънцарова й бе поверена рубриката "Защо, господин министър", която се радва на завидна аудитория, пише bgdnes.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай