Намериха тялото на изчезналия мъж от Габрово

Намериха тялото на изчезналия мъж от Габрово | StandartNews.com

София. Тялото на изчезналия мъж след наводненията в Габрово е открито. В търсенето се включиха и кучета на Българския червен кръст.

Най-малко 40 къщи бяха засегнати от наводнението в габровското село Враниловци, което пострада най-сериозно.

Продължава описването на щетите, а социалните работници обикалят по къщите, за да може хората да получат еднократна помощ от 325 лева, съобщи Нова ТВ.

Усложнена остава обстановката в Габровско и Карловско след падналите проливни дъждове. По думите на кмета на Габрово щетите след наводненията са за над 300 хиляди лева и затова ще настояват за помощ и от държавата. Екипи на "Гражданска защита", пожарната, полицията продължават разчистването, за което обаче са необходими и доброволци. Очаква се да пристигне тежка техника в пострадалите села, за да помогне на хората.

При пороите в Габровско една жена от село Враниловци загина, а 39-годишен мъж от същото село изчезна. Най-сериозно пострадаха селата Враниловци, Новаковци, Драгановци, Гъбене, Стоевци, Камещица, Музга, Дебел дял, Трънето и Яворец. Там бяха наводнени приземни етажи на къщи, пороят отнесе коли и селскостопанска техника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай