Налепите инциденти на Коледа

Налепите инциденти на Коледа | StandartNews.com

До края на празничната седмица десетки хиляди души ще се озоват в болница заради внушителния провал на опитите им да създадат коледно настроение, предупреждават британски експерти, пише в. "Дейли експрес".

Специалистите отправят предупреждение, че Коледа не е само приятно прекарване с близките, хапване и забавление. Опасности дебнат от всяко кътче на дома. Кухненски ножове, гореща мазнина, коледни пудинги, декоративни лампички, празнични бомбички, имел, ножици, стълби и пуйки всяка година "наказват" невнимателните празнуващи.

Годишно средно 1000 души стават жертва на коледната елха, според данни на британско Кралско дружество за предпазване от инциденти. Зеленото дръвче насред всекидневната може и да изглежда невинно, но всяка година около 350 души падат от стълби, опитвайки се да поставят звезда на върха му, удря ги ток или получават изгаряния от дефектни декоративни лампички.

В кухнята жертвите могат да се изгорят, докато пекат картофи или да се попарят с вряла вода. Всяка години стотици хора получават ужасяващи рани от кухненски ножове. Други получават травми от експлодирането на коледния пудинг в микровълновата фурна.

Дори и цялото приготовление да е приключило и всички да се събрали около празничната трапеза, хората все още не са в безопасност. Недопечената пуйка крие риск от зараза със салмонела - бактерия-причинител на неприятно заболяване, което може да завърши фатално. След празника много хора прибягват до услугите на дентален хирург заради ядки или неразумно отваряне на бутилки със зъби.

Всяка година поне няколко души се озовават в спешното отделение със счупени ръце заради твърде ентусиазирано активиране на празнични бомбички. Около 200 души ще пострадат от подаръци, например забравяйки иглите при обличането на новия пуловер. Други ще се озоват в болница с черепни фрактури, след като са ударили главите си в тоалетната в резултат на злоупотреба с чашката.

Дори коледната целувка не е безопасна. Целувайки се под имела много хора забравят, че плодовете му съдържат токсични протеини, които забавят сърдечния ритъм и могат да предизвикат халюцинации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай