Надя проходи на Нова година

15-годишното момиче проходи след падането от школски прозорец

Надя проходи на Нова година | StandartNews.com

Лом. Безценен подарък за Нова година получи 15-годишната Надя Боянова от Лом. На 25 септември миналата година тя падна от третия етаж на училището си. Първо лекарите се бореха за нейния живот, а после направиха и невъзможното да я изправят на крака.

"Надя претърпя няколко операции, но на 30 декември ни казаха, че всички счупвания са заздравели", съобщи щастливата майка Иванка Боянова пред "Стандарт". Момичето вече се движи самостоятелно само с помощта на патерици. "Започва отново да се учи да ходи сама", каза още майката.

Надя, която учи в IX клас на СОУ "Димитър Маринов" в Лом, падна през голямото междучасие от прозореца на класната си стая и пострада тежко. Тя искаше да помогне на съученичка, чиято чанта бе изхвърлена през прозореца от друго момиче. Чантата се закачила на орнамент от външната стена на сградата и Надя се опитала да я откачи и прибере обратно. Изведнъж загубила равновесие и полетяла надолу. От деня на инцидента не е посещавала училището. "Не помни какво й се е случило", твърди майката.

В навечерието на Новата година съученици посетили девойката у дома. С тях е бил и класният и ръководител Тони Ралчев. Всички споделили радостта си, че Надя отново е на крака. Те се надяват тя да се върне на училище през втория срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай