Ученичка падна от прозорец на гимназията в Лом

Момичето бере душа в местната болница, чакат удобен момент да я закарат в София

Ученичка падна от прозорец на гимназията в Лом | StandartNews.com

Лом. 15-годишната Надя Б., ученичка от 9-и клас на СОУ „Димитър Маринов" в Лом, падна от третия етаж на сградата на училището, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.

Момичето веднага е закарано в МБАЛ в града и оттогава до сега лекари се борят за живота и. Постъпило е с фрактури по двата крака, едната ръка, прешлени и лицеви кости. Получила е кръвозагуба от раните си. Настанена е в отделението за реанимация. Тежкото и състояние не позволява да бъде закарана в болница в София, но се чака удобен момент, в който линейската да потегли с нея. Лекарите поддържат връзка с консултанти от София.

Надя паднала в сряда към 17 часа. Учениците от СОУ „Димитър Маринов" били следобедна смяна. Преди обяд в същата сграда учат учениците от гимназията „Найден Геров". През междучасието в класната стая на Надя се хвърляли чанти, чували се викове. Чантата на приятелката и изхвърчала през прозореца, но се закачила на триъгълните орнаменти на сградата. Надя се качила на перваза и се надвесила опасно, за да я прибере. Успяла да я вземе, но при изправянето си е загубила равновесие и полетяла навън.

По случая е образувано досъдебно производство, допълниха от областната полицейска дирекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай