Над 35 000 лв. събра балът "Светът на Мария"

Над 35 000 лв. събра балът "Светът на Мария" | StandartNews.com

Над 35 000 лв. събра вторият благотворителен бал на фондация "Светът на Мария". Той се състоя в четвъртък вечерта в изложбения салон на "Ауто Бавария". Средствата ще бъдат използвани в подкрепа на новия проект на фондацията "Услуга за трудово посредничество и асистиране при наемане на работа на хора с интелектуални затруднения".

Тази година посетителите на дневния център за хора с такива проблеми "Светове" участваха в подготовката и провеждането на бала. Те посрещаха гостите, помагаха в сервирането, участваха и в продажбата на билетите за томболата. Така демонстрираха придобитите в дневния център умения и поканиха всички в новооткритото защитено кафене на фондацията.

По време на търга гостите проявиха най-голям интерес към дарената от тазгодишния патрон на бала проф. Светлин Русев картина акварел "Голо тяло". Сред останалите преживявания, които се състезаваха на търга, бяха комплект ръчно изработени керамични тракийски чаши, ръчно изработената реплика на най-старото злато в света от Варненския халколитен златен некропол, вечеря у дома, приготвена от главния готвач на "Новотел София", обиколка на летищната контролна кула, дарена от ДП "Ръководство на въздушно движение", и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай