Над 200 нарушения в Арсенал

Над 200 нарушения в Арсенал | StandartNews.com

Казанлък. Над 200 нарушения са открити във военния завод "Арсенал" за година и половина. Това съобщи изпълнителният директор на „Главна инспекция по труда" Румяна Михайлова.

Нарушенията са открити по време на 37 проверки, които е извършила инспекцията. В резултат на това са образувани 16 административно-наказателни производства и са наложени санкции за над 30 000 лева.Според комисар Божидар Василев обаче грешки по отношение на съхранението на продуктите в завода няма.


Два взрива станаха в "Аресенал" за по-малко от денонощие тази седмица. При втория инцидент се разрази и спор дали взрив или пожар е причина за възникването му. Според гл. комисар Ангел Антонов от "Национална полиция" пожар е била причината да изгори цех и склад за съхранение на нитроцелулоза. В момента обаче в завода има проверка на полицията, а фактите и обстоятелствата тепърва ще се уточняват.

Заради инцидентите министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Цветан Цветанов вчера наредиха в "Арсенал" да бъде извършена инспекция за причините за инцидентите. Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков пък вече е създал Междуведомствената комисия, която ще оцени всички предприятия с висок рисков потенциал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай