Началници на 5 митници преназначени на други длъжности

Началници на 5 митници преназначени на други длъжности | StandartNews.com

София. Началниците на митниците Варна - Мая Коларова, Свиленград – Тодор Караиванов, Русе –Веселин Георгиев, Пловдив – Васил Дандаров и Югозападна – Цветозар Нешев са с преназначени постове в системата на Агенция „Митници". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници".

До избирането на нови ръководители четири от митниците ще се ръководят от досегашните заместник-началници.
Промените имат за цел да оптимизират работата на митническите учреждения.

Шефът на митница Свиленград Тодор Караиванов става главен експерт в отдел „Митническо разузнаване" в Агенция" Митници". В сектора Караиванов има предишен опит. Той е работил вече в отдела преди да поеме администрацията на Свиленградската митница.

Временно изпълняващ длъжността началникще е заместник -началникът на Караиванов Георги Костадинов Георгиев.

В митническото ведомство очакват още промени тай като в много от отделите нямат началници. Няма обаче и кандидати за шефове.

Търсят се и началник сектор на „Митническо разследване и разузнаване", „Информация и анализ на риска" и „ Граничен контрол и борба с наркотрафика". По подбор на документи е приключил конкурса за началник на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от пресслужбата на Свиленградската митница. Четирима са мераклиите да поемат поста на най-натоварения граничен пункт у нас. От тях двама са инспектори от Митниците в Лом и Пловдив. От региона са бившия инспектор от Свиленградската митница Валентин Велков и сегашния началник пункт ЖП гара Николай Караиванов. Кой от тях ще оглави ГКПП Капитан Андреево ще стане ясно след практическия изпит и теста за професионална психическа пригодност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай